Tuesday, March 22, 2022

Catcher in the rye tema essä

Catcher in the rye tema essä



Beställ originaluppsats. När jag minns hans besök hos Mr. Han var alienerad från samhället. Holden är en karaktär som sägs vara motiverad enbart av sina hormoner och sina egna personliga åsikter. Favoritcitat: Afterism n - Ett kortfattat, smart uttalande du inte tänker på förrän det är för sent. Det tvingar fram en omvärdering av personliga berättelser, fördomar och begär.





Relaterade ämnen



Tonåren; en strävan efter självidentitet, en självkänsla. Tonåringar använder vulgärt språk och är mer rebelliska än de var under sina tidigare år. I uppsatsen om Catcher in the Ryea berättar 16-årig pojke vid namn Holden sin berättelse från de ensamma väggarna på ett sanatorium. Holden berättar om sin resa med sex, rökning, drickande, depression och sexuella övergrepp. Men A Catcher in the Rye hanterar problem som tonåringar möter dagligen, den ger en värdefull läxa och eleverna kan resonera med romanen. Därför bör denna roman inte förbjudas. I A Catcher in the Rye upplever Holden problem som många tonåringar upplever dagligen.


Dessutom missbrukar tonåringar alkohol mer än någon annan drog. Också enligt ranin, catcher in the rye tema essä. org, 1 av 9 kvinnor under 18 år upplever sexuella övergrepp och 1 av 53 män under 18 år upplever sexuella övergrepp. Hur det fungerar. Även om han känner sig ensam, catcher in the rye tema essä, försummad, alienerad och deprimerad sträckte han sig aldrig ut efter hjälp. Hans depression till och med catcher in the rye tema essä till en punkt där han var våldsam. Holden krossade rutor och skrek åt sina vänner. Han blev avlägsen med sin familj. Men bara trettio procent av dessa tonåringar söker behandling. Tonåringar känner många av de känslor som Holden känner. Tonåringar uttrycker sig också på det sätt som Holden gör. I slutändan bör denna roman inte förbjudas.


A Catcher in the Rye är en klassisk roman som behandlar verkliga problem, trots hur hård den kan verka. Holden upplever de känslor och problem som många tonåringar möter, hans situation kan vara en läxa för elever som går igenom liknande vedermödor, och eleverna som läser romanen kan relatera till honom. Behöver en anpassad uppsats om samma ämne? Våra skribenter kan hjälpa dig med alla typer av uppsatser. För alla ämnen Få ditt pris Hur det fungerar.





generationsskillnader uppsats



Sex, en av de romantiska aspekterna av mänskligt liv, används alltså i vuxenvärlden som ett medel för vinst, så Holden känner sig i hög grad äcklad av denna tendens att dra nytta av de intima relationerna, som borde härröra från sann känsla. Ironi används för att visa att huvudpersonen också lär sig att lura, eftersom han ofta döljer sin sanna identitet och hänvisar till religion först med hat och vidare med beundran så att hans relationer till Gud inte är tydliga. Behöver ett skräddarsytt uppsatsprov skrivet från grunden av en professionell specifikt för dig? certifierade skribenter online. Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse.


Om du fortsätter kommer vi att anta att du godkänner vår policy för cookies. Läs mer. Salinger skrevs och skickades in av din studiekamrat. Du är fri att använda den för forskning och referensändamål för att skriva din egen uppsats; du måste dock citera det i enlighet med detta. Begäran om borttagning. Om du är upphovsrättsinnehavaren till denna tidning och inte längre vill ha ditt arbete publicerat på IvyPanda. FÅ SKRIVHJÄLP. Citera denna tidning. Välj en referensstil:. Kopiera till Urklipp Kopierat! APA-6 MLA-8 Chicago N-B Chicago A-D Harvard. Favoritcitat: Afterism n - Ett kortfattat, smart uttalande du inte tänker på förrän det är för sent.


Det finns en unik händelse som förenar varje enskild människa på planeten. Alla kan inte säga att det är en trevlig upplevelse, men ingen kan förneka att det hände. Övergången mellan barndomens oskuld och vuxenlivet är lång och förvirrande, ofta avslöjar frågor som inte kan besvaras. Under processen verkar vuxenvärlden inbjudande och fri, men först när vi blir medlemmar i ett grymt, orättvist samhälle kan barndomens saliga okunnighet uppskattas och saknas. Romanen Catcher in the Rye utforskar hur vuxenlivet verkar komplext och obegripligt för tonåringar som är på väg att komma in i det.


Genom huvudpersonen Holden Caulfield, J. Salinger fångar en tonårings förvirring när han står inför utmaningen att anpassa sig till ett vuxensamhälle. När Holden Caulfield först introduceras som karaktär verkar han vara en ganska typisk, normal tonåring. Det naturliga mänskliga svaret på en hotfull situation är antingen kamp eller flykt. Museet fungerar som hans flykt från det komplicerade vuxenlivet eftersom till skillnad från verkligheten förblir museet oförändrat. Holden vill hitta trygghet och museet erbjuder honom en förenklad version av livet han desperat längtar efter. Författaren använder klippan för att symboliskt referera till ett barn som förlorar sin oskuld och blir vuxen. Det faktum att Holden känner att han vill förhindra att barn hamnar i vuxen ålder ger läsaren en inblick i hans eget sinne.


Han är tydligt rädd och inte känslomässigt redo att växa upp och slutföra sin övergång från barn till vuxen. När Holden besöker Mr. Spencer har en vida överlägsen kunskap om hur världen fungerar på grund av hans ålder. Hans budskap till Holden är att bli socialt intelligent och att ha en bred syn på hur hans handlingar påverkar världen. Han kan inte heller fatta tydliga, rationella beslut. Holden är väldigt impulsiv och kan bara tänka i ögonblicket. Det sätt på vilket Holden fattar snabba beslut antyder att han är mycket förvirrad och oförmögen att organisera sina tankar på ett moget sätt, vilket avslöjar att hans barnliknande sinnestillstånd fortfarande dominerar den mer logiska och mogna delen av hans hjärna.


Holden börjar visa tecken på tillbakadragande från samhället direkt efter att han lämnat Pencey Prep. Han dagdrömmer om att vara ensam och självständig. Holden skulle föredra att leva i isolering där ingen förväntar sig något av honom, snarare än att inse att han gradvis blir en del av ett samhälle där han förväntas bidra med sina ansträngningar. Alla som Holden uppfattar har känslor, anser han vara annorlunda än honom. Dessa människor verkar vara socialt intelligenta och är allmänt accepterade i samhället, till skillnad från Holden. Han är noggrann nog att inse samhällets fel och uttrycker denna kunskap genom att motstå uppmaningen av vuxen ålder.


Ändå motsäger Holden sig själv flera gånger under romanen genom att agera avgjort falskt. Även om detta beteende skildrar Holden som återigen mycket omogen, visar faktiskt insikten att han behövde vara falsk för att undvika konflikt med en annan varelse att han som person börjar utvecklas. För Holden verkar det som att hans prioritet, även om det kanske är undermedvetet, är att upptäcka var han hör hemma. Holden befinner sig i den här fångstsituationen och kan inte se en utväg. Holden drar uppenbarligen en parallell mellan sitt liv och ankornas liv.


Holden har ett begränsat antal känslomässiga relationer med någon i hans ålder, vilket avslöjar hans kamp för att få kontakt med resten av världen. Holden vet också att en av aspekterna av vuxenlivet är att ha fysiska relationer med människor. Under sin tid i New York tänjer Holden på sina personliga gränser när det gäller graden av sociala interaktioner han är bekväm med. Han känner att om han uppfyller den sexuella komponenten i vuxenlivet, kommer han att komma ett steg närmare att hitta den plats han tillhör. Han pendlar från den ena ytterligheten till den andra - försöker förbli ett barn och försöker nå en mognadsnivå som han för närvarande inte är kapabel till.


Under hela bokens varaktighet tycks Holden göra små framsteg i sin personliga tillväxt, även om det under korta perioder verkar vara närmare vuxen ålder än vad läsaren kan tro. I slutet av romanen verkar Holden ha mer acceptans för tanken på att växa upp. Holden förstår nu att det är oundvikligt att växa upp och att kämpa mot det är meningslöst. Men oavsett denna nyfunna klarhet är han fortfarande besatt av att leva i en okomplicerad värld. Det verkar som att även om han har gjort framsteg, kämpar Holden fortfarande med att släppa taget om livet han önskar var möjligt. Oavsett om det var en trevlig upplevelse att växa upp eller inte, ser vi alla tillbaka på våra tonåringar, vare sig det är för att lära av våra misstag eller för att minnas våra glansdagar.


Salinger strukturerade Catcher in the Rye specifikt för att skapa en övergripande reflekterande ton. Romanöppningen antyder att berättelsen i själva verket återberättas av den som läsaren får veta är Holden Caulfield. Betydelsen av att Holden återberättar sin historia som en tillbakablick är att den visar att tiden har gått och att han inte längre känner sig kopplad till händelsen, vilket tyder på att Holden faktiskt har förändrats sedan denna tid. Det finns delar av hans berättelse där nutidens Holden inskjuter sina egna tankar och antyder att han har mer klarhet och kunskap än han gjorde i sitt förflutna. När jag minns hans besök hos Mr. Detta ger Holden djup som karaktär och visar att han nu kan känna igen sina egna fel där han tidigare kan ha kunnat.


Språket som används av Holden är också betydelsefullt eftersom det gör att läsaren kan skildra karaktären mer levande. Holden använder ständigt grova fraser som skulle ha chockat bokens ursprungliga läsare. Holden Caulfield är en av de många tonåringar som i ett anfall av frustration tappade kartan till livet och därför inte hade något annat val än att springa runt i planlösa cirklar. Genom hela romanen blir det tydligt att Holden tycker att övergången mellan barndom och vuxen ålder är extremt svår. Han plågas av motstridiga känslor av att vilja växa upp och vara en uppskattad medlem av samhället, kontra att vilja fly in i sin egen enkla och kontrollerbara värld.


Så småningom överväldigar trycket av att behöva välja det ena framför det andra Holden till den grad att han är mentalt instabil. Även om detta är en extrem överdrift av vad de flesta normala tonåringar upplever, belyser det effektivt de svårigheter och förvirring som unga människor möter när de befinner sig på randen av vuxen ålder. Slutet på romanen ger lite mer klarhet än början. Vad läsaren kan vara säker på är så långt i människosläktets historia, ingen har kringgått den pinsamma, förvirrande men tidvis fantastiska upplevelsen att växa upp; därför är det logiskt att anta att Holden inte kommer att vara något undantag från denna regel och med tiden även kommer att växa upp. Tack för att du delar denna sida med en vän!


Vilket av dina verk skulle du vilja berätta för dina vänner om? Dessa länkar kommer automatiskt att visas i din e-post. Om du har ett förslag om denna webbplats eller har problem med den, eller om du behöver rapportera missbruk på webbplatsen, vänligen meddela oss. Vi försöker göra TeenInk. com den bästa sidan det kan vara, och vi tar din feedback på största allvar. Observera att även om vi värdesätter din input, kan vi inte svara på alla meddelanden. Om du har en kommentar om ett visst verk på den här webbplatsen, gå till sidan där det verket visas och skriv en kommentar om det. Tack! Har inget konto? Registrera dig gratis. Fel e-postadress eller lösenord! E-postadress. Lösenord Glömt lösenord? Kom ihåg mig. Logga in. Glömt lösenord. Ogiltig e-postadress!

No comments:

Post a Comment